Vår idé med cupen

Vi har strävat efter att göra en cup vi själva skulle vilja spela! En cup med många matcher samlade på en dag utan alltför långa väntetider mellan matcherna. Vi har också valt ett upplägg där alla lag får spela lika många (fem) matcher, rättvist tycker vi plus att man vet vad man får när man anmäler sig.

"Nybyggda" NOVAB Arena har gett oss möjligheten till detta, med 4 hallar under samma tak och en jättestor cafeteriadel så ryms både många matcher och mycket folk i arenan. Från och med 2018 nyttjar vi även en 5:e plan i en hall inom gångavstånd (5 min) från NOVAB Arena.

Tillsammans med möjligheten att förbeställa mat som äts på Vadsboskolans restaurang alldeles bredvid hallarna så blir Vänerns Pärla Cup en bekväm cup, man parkerar bilen på morgonen och hämtar den när det är dags att åka hem...

För de lag som önskar slippa resa på morgonen eller ha Vänerns Pärla Cup som en "kick-off" helg inför säsongen 2021/2022 finns möjligheten till logi med frukost på Vadsboskolan.

Från 2017 erbjuder vi ett begränsat antal lag möjligheten till läger (fre-sön eller lör-sön) där man spelar cupen en dag och tränar under den andra (och eventuellt fredag eftermiddag/kväll). Träningshallen ligger också inom gångavstånd, cirka 1 km från NOVAB Arena.

En förhoppning är att lyckas locka lag från många olika distrikt så alla lag får möjligheten att möta nytt motstånd. 2019 deltog 144 lag (fulltecknat på våren) från 63 föreningar. 12 svenska distrikt var representerde plus ett norskt lag!

Vi hoppas att ni, precis som vi, vill komma och spela Vänerns Pärla Cup!

Varmt välkomna!

Spelare och ledare IBK Lockerud Mariestad

Kommentarer